ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Η διαδικασία της συντήρησης προτείνεται να γίνεται σε ήπιες καιρικές συνθήκες δηλαδή άνοιξη ή φθινόπωρο (όχι σε καύσωνα ή παγωνιά) και η συχνότητα να είναι τουλάχιστον μία ή δύο φορές το χρόνο, ανάλογα με τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες της κάθε περιοχής (ήλιος, βροχή, χιόνι κλπ.) Στην συσκευασία από το σετ συντήρησης, θα βρείτε ένα μικρό μπουκάλι λάδι (για τα μηχανικά μέρη του κουφώματος), ένα μπουκάλι 500ml καθαριστικό – 1ο χέρι (για την ξύλινη επιφάνεια) και ένα μπουκάλι 500ml γαλάκτωμα – 2ο χέρι (για την ξύλινη επιφάνεια).

Για την ξύλινη επιφάνεια:

  • Χρησιμοποιούμε το καθαριστικό 500ml – 1ο χέρι. Με ένα πανί καθαρίζουμε την ξύλινη επιφάνεια από σκόνη και βρωμιά. Απαγορεύεται η επάλειψη με πινέλο, σφουγγάρι ή οποιοδήποτε άλλο μέσο με σκληρή ή άγρια επιφάνεια.
  • Αφού καθαρίσουμε το κούφωμα, συνεχίζουμε με το γαλάκτωμα 500ml – 2ο χέρι, με τον ίδιο τρόπο (πανί).

Σημείωση: Η επάλειψη πάντα γίνεται στο εξωτερικό μέρος του κουφώματος ή στην επιφάνεια που βρίσκεται εκτεθειμένη στις εξωτερικές συνθήκες. Επίσης οποιαδήποτε διαδικασία και να κάνουμε περιμένουμε να στεγνώσει η επιφάνεια και μετά συνεχίζουμε με την επόμενη φάση.

Για το μηχανικό μέρος του κουφώματος:

  • Με το μικρό μπουκάλι (λάδι) λαδώνουμε όλα τα κινητά σημεία του μηχανισμού (ακολουθεί σχέδιο με τα σημεία)
  • Ελέγχουμε όλες τις βίδες και βιδώνουμε όπου υπάρχει λασκαρισμένη.
  • Για τον καθαρισμό τους χρησιμοποιούμε ουδέτερα καθαριστικά υλικά.
  • Απαγορεύεται η χρήση άγριων υλικών στην επιφάνεια του μηχανισμού διότι μπορεί να προκαλέσει με τον καιρό οξείδωση και διάβρωση στην μεταλλική επιφάνεια του μηχανισμού.
image-scanned-16-3-2005-at-10-47-pm.jpg

Μάσκουλα (μηχανισμοί παντζουριών):

  • Γίνονται οι ίδιες διαδικασίες όπως στους μηχανισμούς
  • Σε περίπτωση που το σπίτι θα είναι ακατοίκητο για αρκετό χρονικό διάστημα σας προτείνουμε αφού καθαρίσετε με νερό και απλό σαπούνι, να ψεκάσετε τους μεντεσέδες με σπρέι σιλικόνης (μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο).

Όλα τα παραπάνω μπορούν να εκτελεστούν από τον ιδιοκτήτη ή από εξειδικευμένο τεχνικό της εταιρίας μας.