ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΤΗ

ΑΒΡΑΑΜ ΔΑΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1960 στο Βατερό Κοζάνης όπου και έζησε τα πρώτα του χρόνια. Τελειώνει την Τρίτη Δημοτικού στο χωριό και ολοκληρώνει τη βασική του εκπαίδευση στη Γερμανία όπου και είχε μεταναστεύσει η οικογένεια του. Επιστρέφει για λίγο καιρό στο Βατερό όπου εργάζεται ως βοηθός στο νονό του, ο οποίος ήταν τεχνίτης επιπλοποιός. Στα 18 του χρόνια ο Αβραάμ ξανά πηγαίνει να βρει τον πατέρα του στη Γερμανία για να αναζητήσει καλύτερες και αποδοτικότερες εργασιακές ευκαιρίες. Αρχικά, εργάζεται στα σφαγεία της πόλης και αργότερα απασχολείται πάνω στο επάγγελμά του. Έπειτα επιστρέφει στην Ελλάδα για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία για 2 χρόνια. Μετά την απόλυσή του από το στρατό και για τους επόμενους 6 μήνες εργάζεται πάλι δίπλα στο νονό του. Το 1982 ο Αβραάμ ανοίγει το δικό του μαγαζί κατασκευάζοντας σαλόνια και έπιπλα. Σταδιακά κάνει την είσοδό του στο χώρο του ξύλινου κουφώματος και το 1985 μπαίνει ακόμα πιο δυναμικά στο χώρο, κατασκευάζοντας ένα νέο ξύλινο κούφωμα, το γνωστό πλέον γερμανικού τύπου με ανάκλιση. Το 1989 ο Αβραάμ κάνει την έναρξη της εταιρείας ΒΙΕΚΚΟ Α.Ε. Μέσα σε λίγα χρόνια η εταιρεία εδραιώνεται στο κλάδο κατασκευάζοντας υψηλής ποιότητας ξύλινα κουφώματα, καθώς και εσωτερικές - εξωτερικές πόρτες. Το 1992 ενώ ήδη η εταιρεία έχει μια πολύ καλή φήμη, δημιουργεί νέες συνεργασίες με τους μεγαλύτερους ομίλους ξενοδοχείων της χώρας, οι οποίες συνεχίζονται με επιτυχία ακόμα και σήμερα. Η επιτυχημένη πορεία της ΒΙΕΚΚΟ ΑΕ, την οδηγεί στην επέκταση της δραστηριότητας της μέσω αγοράς νέων καταστημάτων, για την ευκολότερη και καλύτερη προώθηση των προϊόντων της, το 2004 στην Αθήνα και το 2009 στην πόλη της Θεσσαλονίκης. 

viekko-157.jpg

Από το 1984 είναι παντρεμένος με την Μελπομένη Γεωργιάδου, αντιπρόεδρο της εταιρείας, άτομο υπεύθυνο, δραστήριο και δυναμικό. Η Μελπομένη εργάζεται δίπλα του στην εταιρεία και τον στηρίζει σε κάθε του βήμα. Το ζευγάρι από το γάμο του έχει αποκτήσει τρεις κόρες. Η μεγάλη τους κόρη, η Ζαχαρούλα ασχολείται με την εσωτερική διακόσμηση. Η δεύτερη κόρη τους Ευαγγελία, σπούδασε Λογιστική και σήμερα είναι υπεύθυνη του τμήματος πώλησης και προώθησης της εταιρείας. Η τρίτη κόρη τους Χρυσοβαλάντου είναι απόφοιτος του τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου στην Καρδίτσα. 

Ο Αβραάμ Δαβιδόπουλος πιστεύει ότι με την προσπάθεια, την σκληρή δουλειά και  την επιμονή ο άνθρωπος καταφέρνει να υλοποιήσει τα όνειρα του. Κατά τον ίδιο, η δουλειά είναι υγεία και οι βασικές αρχές στις οποίες θα πρέπει να στηρίζεται η ζωή του κάθε ανθρώπου είναι η τιμιότητα και η υπευθυνότητα.